Voor installateurs

Met Enermatics krijgt de installateur scherp zicht op energieprestaties.  Tegelijk ontstaan er nieuwe kansen voor service en onderhoud door gebruik van de meetpunten, verzamelde data en rapportages. Enermatics werkt met installatieontwerpers en installateurs aan nieuwe uitdagingen.

Installatie optimalisatie

Installaties in de woning werken vaak niet optimaal omdat ze niet op elkaar afgestemd zijn of niet ingeregeld zijn. Optimaliseren van installaties kan veel energiewinst opleveren, ook in de woning, zonder daar meteen extreme investeringen voor hoeven te doen. Enermatics biedt inzicht en legt kansen bloot voor optimalisatie.

Slimmer onderhoud

Meetpunten in apparatuur en gemeten prestaties zijn belangrijke data voor onderhoud en vervanging. Dankzij deze gegevens kan preventief onderhoud echt slim plaatsvinden: alleen dan uitvoeren als het écht nodig is! Met als voordeel minder storingen tegen lagere kosten.

Remote control

Apparatuur kan steeds meer zelf meldingen en alerts versturen, om afwijkingen vroegtijdig te verhelpen. Storingen, stilstand en onnodige schade worden voorkomen. Enermatics kan deze meldingen ontvangen en verwerken tot zinvolle rapportages en dashboards.

Enermatics maakt betere service tegen lagere kosten mogelijk.
Maak kennis, bel 085-8640103.

‘Predictive maintenance’

Bij ‘predictive maintenance’, ook wel ‘condition-based maintenance’ genoemd, wordt de conditie van de installatie op ieder moment gemonitord. Afhankelijk van de conditie wordt een voorspelling gedaan hoe lang de installatie nog goed zal functioneren. Is de verwachting dat deze termijn kort is, dan kan er preventief onderhoud ingepland worden. Hiermee wordt het beste van twee werelden gerealiseerd: enerzijds wordt een dure storing voorkomen, anderzijds vindt er geen onnodig preventief onderhoud plaats.

Het belang van monitoring

Energiemonitoring geeft inzicht in het energiegebruik van een woning. Door erachter te komen hoeveel er gebruikt wordt en wanneer, is ook direct te zien waarop bespaard kan worden. Want hoeveel energie wordt er gebruikt als dat eigenlijk niet hoeft, bijvoorbeeld als er niemand thuis is? Waar en wanneer komen gebruikspieken voor? Gebruiken de installaties meer energie dan nodig door een verkeerde afstelling of kapotte onderdelen? Essentiële informatie die de energierekening niet laat zien. Inzicht in het huidige gebruik signaleert direct besparingsmogelijkheden zonder grote investeringen: de quick wins. Energiemonitoring – het verzamelen van data over het energiegebruik van de woning – is het startpunt van energiebeheer.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!