Enermatics. Een scherp oog op álles wat telt.

Enermatics is het scherpe oog op alles wat telt voor bouwers, beheerders en bewoners. Of je nu woont in Nederland of bouwt in Nederland, we zijn samen op weg naar iets moois: minder energie verbruiken, nieuwe energiebronnen ontdekken, slimmer bouwen. Met als harde norm ‘Nul op de meter’ (NOM).
Enermatics levert de oplossing voor een nauwkeurige blik op de werkelijke energieprestaties van (woon)objecten: Enermatics E-Control.
Enermatics  kijkt door alle complexiteit heen met een scherpe blik op energieprestaties en met accurate rapportages. Ook heeft Enermatics de ontwerpkracht voor nu en de toekomst. Nieuwe oplossingen voor smart buildings, smart grids en smart cities? Enermatics is er bij.

 

 

Enermatics realiseert

Enermatics draagt bij aan de verduurzaming van wonen in Nederland. Nederland verandert snel om de beloofde CO2-reductie in 2030 te realiseren. Naar verwachting telt Nederland 450.000 NOM-woningen in 2020. Enermatics helpt bouwers en woningcorporaties om grip te krijgen op energie door monitoring van energieprestaties. Met de oplossing van Enermatics kan de EPV-vergoeding zonder problemen worden geïnd. De investering is in zo’n tien maanden terug te verdienen.

 

De plussen van Enermatics

–  De enige partij met de volle focus op EPV.
–  Beproefde hardware en software voor slimme meting van energieprestaties.
–  De oplossing waardoor de EPV-vergoeding zonder problemen geïnd kan worden.
–  Dé partner om afgesproken energieprestaties mee te realiseren.
–  Ontwikkelpartij met kennis van toekomstscenario’s zoals wijken en hun energievoorziening.

 

De founders van Enermatics

Rodney Antonisse

“Meten is magie. Zo gauw een mens energieverbruik kan meten, gaat er een mentale knop om. Dan is er aandacht en dan wil je meer: besparen, inzicht, je energie smart beheren, slimmer sturen. Hier zie je hoe technologie echt een positieve impact heeft op gedrag. Dat is voor mij een enorme drijfveer.”

 

Loes de Waart

“De volle focus op EPV is onze kracht. Enermatics maakt het heel concreet: een oplossing voor meten en monitoren waarmee de EPV-vergoeding probleemloos geïnd kan worden. Kortom, een echte ‘plus’ op de energie-investering.”

Jeroen Wijnen

“De mogelijkheden van energie meten en monitoren zijn eindeloos. Mooi! Maar het betekent ook het risico dat je nieuwe ambities blijft bedenken en nu niks doet. Terwijl er vandaag al zó veel winst te behalen is met het meten van energieprestaties. Daarom zeg ik: laten we nu beginnen.”

Persberichten

Enermactis brengt vaart in energieneutraal wonen

 

Zwolle,  04-07-2018   Enermatics, specialist in energiemonitoring voor o.a. woningcorporaties heeft zich aangesloten bij Stroomversnelling, de brede markt-gedragen coalitie van partijen die gezamenlijk de schouders zetten onder de energietransitie. Wat Enermatics inbrengt is de effectieve aanpak van energiemeting en -monitoring. Dit helpt woningcorporaties om op grotere schaal woningen met ‘nul op de meter’ te realiseren.

Bewezen praktijk
Enermatics is de spin-off van het bedrijf dat al eerder naam maakte in de wereld van energie en duurzaamheid, IUNGO. In 2014 ontwikkelde IUNGO een aanpak voor het meten en monitoren van energieprestaties. Deze aanpak (hardware, software, gebruiksvriendelijk dashboard) kon zich snel bewijzen in de particuliere markt.

Energieprestaties
De oprichters zagen een logisch vervolg door  de ontwikkeling van een controller die bouwbedrijven kunnen inzetten bij hun NOM-projecten. Dat werd de nieuwe onderneming Enermatics. Met de volle focus op de Energie Prestatievergoeding weet Enermatics woningcorporaties nog beter te ontzorgen. Enermatics biedt een integraal systeem dat door alle complexiteit van (energie)beheer heenkijkt, een heldere blik op energieprestaties geeft en accurate rapportages oplevert. Enermatcis monitort op dit moment o.a. 66 NOM woningen van Renolution, waaronder de VVE Ellen te Assen.

Versnellen
Loes de Waart van Enermatics noemt de alliantie met Stroomversnelling een stap die echt meehelpt om de energietransitie te versnellen. “Het geeft Enermatics de kans om zeer gericht te werken aan de vragen van woningcorporaties. Dat gebeurt met mensen en bedrijven die dezelfde visie delen omtrent de energietransitie. Daardoor gaan ontwikkelingen sneller.”

Geplaatst in Stedenbouw&Architectuur 4-7-2018

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!